Hold jernbanen i bevægelse med pålidelig kørestrøm

Elektrificering af baneprojekter spiller en betydelig rolle for driften af de togbaner, letbaner, metrobaner etc., der skal bringe togene frem til rette tid – dag efter dag. Af samme årsag er et stærkt kørestrømsystem alfa og omega, når togdriften er forventet pålidelig og præcis.

Som rådgivende ingeniører er NAOMA med, når økonomi, installation og vedligeholdelse skal gå op i en højere enhed. Vi klarlægger projektets tekniske specifikationer og sørger for harmoni imellem elforsyning og køreanlæg.

Energiforsyning til dit jernbaneprojekt

NAOMA er din specialist i elektrificering og køreledningsanlæg til alle typer af jernbaner. Vi tilbyder professionel rådgivning til planlægning, ud- og ombygning samt nyanlæg, da vi kender nationale såvel som internationale systemer. Dertil har vi naturligvis erfaring og indsigt i godkendelsesprocedure.

Det betyder, projektet får den rette kørestrøm og strømforsyning fra højspændingsnettet, som omformes på en transformerstation. Alt strøm sendes sikkert og effektivt, selv når det er over lange afstande.

Vi rådgiver om forsyning af både jævn- og vekselstrøm, udfører energibehovsanalyser, foretager sikkerhedsvurderinger og ser sågar på de æstetiske muligheder, når der opsættes energiforsyninger omkring byer og land.

Alle projekter udarbejdes naturligvis efter gældende standarder og banenormer, med fyldestgørende dokumentationsmateriale. Vi kan ligeledes bistå i planlægningen af idriftsættelsen, afprøvninger m.m.

Ydelser i kørestrøm

Vi er specialiseret i at hjælpe med en bred vifte af kørestrømsprojekter, herunder installation, design og vedligeholdelse af eksisterende køreledningsanlæg til fjernbane med 1x25kV vekselspænding og 2x25kV vekselspænding SICAT SX-system.

Vi er også eksperter i S-bane-systemer med 1650VDC jævnspænding og tilbyder professionel rådgivning og service i forbindelse med design, installation og vedligeholdelse af disse systemer.

For at sikre en sikker og pålidelig drift af jernbanesystemet hjælper vi også med beskyttelse og potentialeudligning (BPU) for at minimere risikoen for skader på udstyr og mennesker. Vores erfaring omfatter design og installation af jordingsanlæg og lynafledere i BPU-områder og potentialeudligning.

Uanset om det drejer sig om en stor fjernbanesystem eller et mindre S-bane system, er vi dedikerede til at sikre, at dit jernbanesystem fungerer optimalt. Vores eksperter er altid klar til at hjælpe dig med at sikre, at dit kørestrømsprojekt er sikkert, pålideligt og i overensstemmelse med de nødvendige sikkerhedsstandarder.

Relevante projekter

NAOMA på site inspection hos Midtjyske Jernbaner i Lemvig den 18. april 2023 Midtjyske Jernbaner,...
Vejdirektoratet anlægger sammen med Banedanmark en ny dobbeltsporet højhastighedsjernbane fra Odense Vest til Kauslunde, øst...
Vi, hos NAOMA, specialiserer os i at yde fagtilsyn til store infrastrukturprojekter og har nu...
Banedanmark arbejder fortsat på udrulning af elektrificeringsprogrammet i store dele af Danmark, for at klargøre...