Nuværende situation

Kommunikationsprotokoller spiller en afgørende rolle i industrien, hvor komplekse systemer og udstyr er afhængige af effektiv og pålidelig dataudveksling. Imidlertid kan brugen af forskellige kommunikationsprotokoller på tværs af forskellige typer af udstyr og systemer skabe betydelige udfordringer for industrielle virksomheder. Disse udfordringer omfatter integrationsproblemer, begrænset interoperabilitet, øgede omkostninger og sikkerhedsrisici. Vi vil udforske disse udfordringer mere detaljeret ved hjælp af et kraftværk som eksempel.

Kraftværker er komplekse systemer, der involverer en række udstyr såsom generatorer, transformatorer og switchgear. Hvert af disse stykker udstyr kan bruge forskellige kommunikationsprotokoller til at udveksle data med kontrolsystemet. For eksempel kan generatorerne bruge Modbus TCP/IP-protokollen, mens transformatorerne kan bruge den nye industristandard - IEC61850-protokollen. Switchgear kan bruge en anden protokol såsom DNP3.

Brugen af forskellige kommunikationsprotokoller kan skabe integrationsudfordringer for kontrolsystemet, som skal indsamle data fra alle de forskellige stykker udstyr. Kontrolsystemet kan kræve separate drivere til hver protokol eller det kan have brug for ekstra hardware eller software til at konvertere mellem de forskellige protokoller. Dette kan føre til øgede omkostninger og kompleksitet i systemet samt potentielle fejlpunkter.

Begrænset interoperabilitet er en anden udfordring, der opstår på grund af forskelle i kommunikationsprotokoller. Hvis et bestemt system eller enhed kun understøtter en bestemt protokol, kan det ikke kommunikere med andre systemer, der bruger en anden protokol. Dette kan begrænse evnen for industrielle virksomheder til at integrere nyt udstyr eller systemer i deres eksisterende infrastruktur, hvilket kan hæmme deres evne til at tilpasse sig skiftende forretningsbehov. Brugen af forskellige kommunikationsprotokoller kan også skabe sikkerhedsrisici, da hver protokol kan have forskellige sårbarheder og sikkerhedskrav. Dette kan gøre det mere udfordrende for virksomheder at sikre deres systemer og udstyr, da de skal håndtere og vedligeholde forskellige sikkerhedsprotokoller for hvert stykke udstyr. Dette kan gøre designet af en løsning udfordrende og gøre nogle løsninger overflødige. Det er derfor, vi i NAOMA har udviklet en løsning, som vi kærligt kalder Nexus.

Vores løsning

ProNexus: Navnet ProNexus antyder en softwareløsning, der er designet til at strømline og optimere kommunikationen mellem forskellige industrielle protokoller. Udtrykket "Pro" betegner ekspertise og specialisering, mens "ProNexus" henviser til et centralt punkt for tilslutning eller integration.

ProNexus er en banebrydende software, der revolutionerer måden, industrielle kommunikationsprotokoller håndteres på. Ved at levere en problemfri og effektiv løsning til at konvertere industrielle protokoller, gør ProNexus det muligt for industrielle virksomheder at integrere forskellige typer af udstyr og systemer, samtidig med at de sparer tid og penge og forbedrer den samlede effektivitet og produktivitet.

Med ProNexus kan virksomheder nemt tilslutte udstyr og systemer, der bruger forskellige kommunikationsprotokoller, og undgå behovet for separate drivere eller ekstra hardware- og softwarekomponenter til at forbinde de forskellige protokoller. Dette kan føre til en forenklet integration, forbedret interoperabilitet og øget fleksibilitet og skalerbarhed i systemet, hvilket gør det muligt for virksomheder at tilpasse sig hurtigt til skiftende forretningsbehov og teknologiske fremskridt. Vores løsning kan konvertere forskellige industrielle protokoller til hinanden eller til en enkelt filformat såsom XML, JSON og andre.

wp-nexus-onefile

Desuden er ProNexus designet til at forbedre sikkerhed og beskyttelse ved at muliggøre bedre overvågning og kontrol af udstyr og systemer, og beskytte mod cyberangreb og andre sikkerhedstrusler. Med sine banebrydende funktioner og brugervenlige interface er ProNexus den ultimative løsning for industrielle virksomheder, der ønsker at optimere deres drift og opnå deres forretningsmål.

Hvordan gøre vi det?

Hos ProNexus anvender vi en række scripting-sprog og åbne biblioteker som moduler til hver protokol, for at muliggøre problemfri konvertering af industrielle kommunikationsprotokoller. Vores team opdaterer løbende disse moduler for at sikre, at de er opdaterede med de nyeste funktioner og udviklinger i branchen. I situationer, hvor der ikke er tilgængelige åbne biblioteker, skaber vi vores egne ved at udnytte protokoldokumentation til udvikling og engineering. Dette sikrer, at vi kan levere en omfattende løsning, der opfylder vores kunders specifikke behov og muliggør problemfri kommunikation og koordination mellem forskellige typer af udstyr og systemer.

Some use cases

ProNexus kan anvendes i en række forskellige industrier, herunder fremstilling, energi, transport og telekommunikation. I fremstillingsindustrien kan softwaren bruges til at integrere forskellige typer af udstyr, såsom CNC-maskiner, robotter og samlebånd, som kan bruge forskellige kommunikationsprotokoller. Dette kan føre til forbedret effektivitet og produktivitet samt øget fleksibilitet i produktionsprocessen.

I energisektoren kan ProNexus bruges til at tilslutte forskellige typer af udstyr i kraftværker, såsom generatorer, transformatorer og switchgear, som kan bruge forskellige protokoller som Modbus, IEC61850 og DNP3. Dette kan forbedre den samlede ydelse og pålidelighed af kraftværket ved at muliggøre problemfri kommunikation og koordination mellem forskellige komponenter.

I fødevare- og drikkevareindustrien kan ProNexus bruges til at tilslutte forskellige typer af udstyr i produktionslinjen, såsom mixere, transportører og pakningsmaskiner, som kan bruge forskellige kommunikationsprotokoller. For eksempel kan mixere bruge Modbus-protokollen, transportører kan bruge DeviceNet-protokollen, og pakningsmaskiner kan bruge Ethernet/IP- eller Profibus-protokollen. Ved at bruge ProNexus kan alle disse forskellige stykker udstyr tilsluttes, og en bedre oversigt over produktionsydelsen kan opnås, samt bedre tilgængelige performance statistikker.

I transportsektoren kan softwaren bruges til at integrere forskellige typer af systemer, såsom trafikstyring, signalering og togstyring, som kan bruge forskellige kommunikationsprotokoller som den helt nye OPCUA, legacy-protokollen OPCDA og den meget udbredte CANopen. Dette kan føre til forbedret sikkerhed og effektivitet i transportnetværket, samt øget kapacitet og reducerede forsinkelser.

wp-nexus-dashboard

Vi er stolte af, at vores "singular file"-funktion kan gøre flere funktionaliteter mindre komplicerede, tidskrævende og dyre. De to hovedanvendelsescases, hvor vores kunder bruger denne funktion, er ved at bruge alle data fra forskellige stationer til at kombinere dem til en enkelt XML-fil, som -

 • Giver mulighed for at oprette et interaktivt centralt dashboard for at få et overblik over alle processer og begivenheder, din egen tilpassede SCADA-system. Dette eliminerer behovet for dyre SCADA-software og muliggør tilpasning af, hvordan du ser på dine processer.
 • Gør dataopbevaringen let og direkte takket være teknologier som direkte lagring af den enkelte fil til MongoDB, der bruger et dokumentbaseret model i stedet for tabeller med faste skemaer. Dette gør det nemmere at tilpasse sig skiftende krav og lagre komplekse, hierarkiske data uden behov for komplekse sammenkoblinger.

Gennem dyb markedsundersøgelse og analyse kunne vi definere nogle brugerhistorier for ProNexus, såsom:

 • En stor olie- og gasvirksomhed, der ønsker at forenkle sine operationer og reducere omkostningerne.
 • En lille fremstillingsvirksomhed, der har brug for at forbedre sikkerhed og beskyttelse.
 • En industrielt udstyrssupplier, der skal tilpasse sig hurtigt til skiftende kundebehov.
 • En vedligeholdelsesvirksomhed, der nemt skal overvåge og styre sit udstyr.

Anvendelsescases er uendelige, og det afhænger af din branche og fantasi. Der er ikke nogen protokol, som vi ikke vil integrere med vores nuværende protokolportefølje, så tøv ikke med at kontakte os med en.

Hvorfor vælge det?

Fordelen ved at bruge ProNexus er primært den ekstreme fleksibilitet, når det kommer til at designe din løsning. Denne fleksibilitet er en paraply, der giver yderligere fordele såsom:

 • Forenkling af integration: ProNexus kan forenkle integrationsprocessen ved at eliminere behovet for separate drivere eller yderligere hardware og software til at overvinde forskellige kommunikationsprotokoller. Dette kan spare tid og reducere kompleksiteten og give industrielle virksomheder mulighed for mere let at integrere udstyr og systemer, der bruger forskellige kommunikationsprotokoller.
 • Tids- og omkostningsbesparelse: Ved at eliminere behovet for separate drivere eller yderligere hardware og software til at overvinde forskellige kommunikationsprotokoller kan softwaren spare virksomheder tid og penge i deres integrationsindsats. Dette kan føre til mere effektive og omkostningseffektive processer samt reducere nedetid og vedligeholdelsesomkostninger.
 • Forbedring af interoperabilitet: Softwaren kan forbedre interoperabilitet ved at tillade, at udstyr og systemer, der bruger forskellige kommunikationsprotokoller, kan kommunikere med hinanden. Dette kan føre til øget fleksibilitet og skalerbarhed i systemet samt forbedret ydelse og pålidelighed, og din samlede løsning kan blive fri for leverandører.
 • Øget fleksibilitet og skalerbarhed: Softwaren kan øge fleksibilitet og skalerbarhed ved at tillade virksomheder at nemt tilføje nyt udstyr eller systemer, der bruger forskellige kommunikationsprotokoller. Dette kan muliggøre, at virksomheder hurtigt kan tilpasse sig skiftende forretningsbehov og teknologiske fremskridt og nemt kan udvide deres operationer.
 • Forbedring af effektivitet og produktivitet: Softwaren kan forbedre effektiviteten og produktiviteten ved at muliggøre problemfri kommunikation og koordination mellem forskelligt udstyr og systemer. Dette kan føre til strømlinede processer, hurtigere responstider og øget output. Forbedring af sikkerhed: Softwaren kan forbedre sikkerheden ved at muliggøre bedre overvågning og kontrol af udstyr og systemer. Dette kan hjælpe med at forhindre ulykker og mindske risici samt beskytte mod cyberangreb og andre sikkerhedstrusler.
wp-nexus-inter

ProNexus har potentiale til at transformere den industrielle verden ved at muliggøre problemfri kommunikation og koordination mellem forskelligt udstyr og systemer. Kontakt os for at udforske, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed, uanset hvilken branche, og gøre din ingeniørtilværelse lettere.